ua en ru

"Наш край" звернувся до правоохоронців через ситуацію з опаленням у Кропивницькому

"Наш край" звернувся до правоохоронців через ситуацію з опаленням у Кропивницькому Фото: Сергій Шахов (з відкритих джерел)

За словами Шахова, в Кропивницькому штучно склалася небезпечна техногенна ситуація

Народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов вимагає від правоохоронців відкрити кримінальне провадження та провести публічне розслідування дій керівника ВАТ "Кіровоградгаз", через якого житлові будинки, дитячі сади і школи Кропивницького залишилися без тепла. Про це йдеться у зверненні депутата до Генпрокуратури, СБУ та МВС, повідомляє прес-служба "Нашого краю" на офіційному сайті.

За словами Шахова, у Кропивницькому штучно склалася небезпечна техногенна ситуація внаслідок примусового відключення ВАТ "Кіровоградгаз" від газопостачання 7 котелень міста.

"Кілька днів тому у Кропивницькому ледь не сталася трагедія через провокаційні дії керівника ВАТ "Кіровоградгаз" Олександра Гладкого. Незважаючи на всі рішення міської ради, підприємство залишило без тепла сотні людей у багатоповерхівках, три дитячих садочки та дві школи. Тому я прошу невідкладно дати правову оцінку діям керівництва ВАТ "Кіровоградгаз". У разі виявлення складу злочину, вимагаю негайно відкрити кримінальне провадження та провести публічне розслідування", – йдеться у зверненні Шахова.

Нардеп також звернувся до Кабміну з вимогою перевірити законність дій з відключення від газопостачання об'єктів соціальної інфраструктури.

"Провокація з боку голови ВАТ "Кіровоградгаз" Олександра Гладкого я, як народний депутат, розцінюю як відвертий саботаж під час опалювального сезону, спробу "розхитати" ситуацію в регіоні, який знаходиться глибоко в тилу за сотні кілометрів від зони бойових дій", – зазначив Шахов.

Депутат додав, що уникнути трагедії в місті вдалося тільки завдяки теплій погоді і тиску громадськості і депутатів від "Нашого краю".

"Тільки після того, як мер міста поїхав у Київ на проведення переговорів з керівництвом НАК "Нафтогаз", під тиском громадськості, депутатів від партії "Наш край" та місцевих ЗМІ та під загрозою розправи розлюченим натовпом керівник ВАТ "Кіровоградгаз" Олександр Гладкий дав команду подати газ на котельні. Сьогодні міські котельні вже вийшли на рівень санітарних норм подачі теплоносія", – зазначив Шахов.

Він вважає, що у Кропивницькому було скоєно злочин проти громадян України.

"Подібна ситуація може повторитися у будь-якому місті України. Прошу вжити невідкладних заходів, щоб не допустити цього", – резюмував Шахов.

Як відомо, 27 листопада в Кропивницькому "Кіровоградгаз" відключив від опалення 7 котелень, посилаючись на значну заборгованість зі сторони міста. Втім, міська влада проінформували керівництво ВАТ "Кіровоградгаз" про те, що "безпосередньо НАК "Нафтогаз України" "затримує підписання договорів реструктуризації та виділення номінацій газу для міських теплогенеруючих підприємств, що значно ускладнює їх роботу". "Наш край" заявляє, що у "Кіровоградгазі" інформацію проігнорували і вимкнули газ для 7 котелень, які опалюють житлові будинки, 2 школи та 3 дитячих садка.