ua en ru

"Наш край" та об'єднані ліберали можуть оновити склад наступної Ради, - експерт

"Наш край" та об'єднані ліберали можуть оновити склад наступної Ради, - експерт Фото: Андрій Золотарьов

Політолог спрогнозував позачергові вибори Ради вже восени

"Наш край" та об'єднані ліберали мають високі шанси стати новими політичними силами, які будуть представлені у Верховній Раді наступного скликання. Таку думку висловив політолог Андрій Золотарьов.

За його словами, за нинішньої кризи в парламенті вже восени можна очікувати позачергових виборів.

"У поточному році патова ситуація у Верховній Раді може призвести до того, що влада буде змушена провести дострокові вибори. Найбільш вірогідним періодом є осінь 2017 року. Більшість представлених нині парламентських партій пройдуть в наступне скликання. Але новачки також мають високі шанси приєднатися до них: ліберали – партії Саакашвілі, Гриценка і "Самопоміч", які, швидше за все, виступлять єдиним фронтом, а також "Наш край", – заявив Золотарьов.

Експерт також зазначив, що на відміну від ліберального об'єднання, центром якого виступають кілька відомих політичних діячів, "Наш край" робить ставку на роботу в регіонах.

"Ліберали побудують стратегію на розкрученості і впізнаванні своїх лідерів. А "Наш край" може пройти у Верховну Раду завдяки роботі з місцевими елітами, що і продемонстрували вибори в територіальних громадах: партія зайняла 3-4 місце по країні", – резюмував Золотарьов.