ua en ru

"Наш край": необхідно переглянути норми споживання електроенергії за мінімальним тарифом

Зупинити ще більше зубожіння громадян та запобігти кризі неплатежів за електроенергію можна тільки переглянувши норми споживання електроенергії, яка буде оплачуватися за мінімальним тарифом.

Про це йдеться в заяві партії "Наш край", поширеній сьогодні, 1 березня.

"Нові тарифи на електроенергію тільки погіршать зубожіння громадян. Щоб зупинити і запобігти кризі неплатежів, потрібно переглянути норми споживання електроенергії, яка буде оплачуватися за мінімальним тарифом", - сказав співголова політичної партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

Як підкреслив лідер політичної сили, необхідно, насамперед, переглянути ці норми для сімей з дітьми до 14 років, інвалідів і пенсіонерів за віком.

"Для них ми пропонуємо встановити базову норму 200 кВт в місяць на одну людину плюс додаткові 50 кВт для кожного члена сім'ї", - зазначив Олександр Мазурчак.

Для квартир, обладнаних електроплитами, необхідно до 300 кВт на людину збільшити норму споживання електроенергії за мінімальним тарифом, наполягають у "Нашому краї".

За даними партії, суми, які нараховують за перевитрату, "непідйомні для мільйонів громадян". Нові тарифи при нинішніх нормативах відкинуть далеко за межу бідності мільйони сімей і змусять громадян просто перестати платити за електроенергію, впевнені в партії "Наш край".

Нагадаємо, з 1 березня вартість електроенергії зросла на 25% і склала 57 коп. за 1 кВт, від 100 до 600 кВт на місяць - 99 копійок за кВт.