ua en ru

"Наш край": через недопрацювання влади на місцях не готові до реформи ЖКГ

"Наш край": через недопрацювання влади на місцях не готові до реформи ЖКГ

Партія "Наш Край" вимагає відстрочити на півроку зміни в управлінні багатоквартирними будинками через провал владою реформи ЖКГ і готує відповідний законопроект. Про це сьогодні заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, українці не готові до змін у сфері ЖКГ, які повинні вступити в силу 1 липня, через необізнаність та відсутність нормативної бази.


Як повідомив співголова "Нашого краю", мільйони українців з 1 липня стануть заручниками старої системи ЖКГ.

"1 липня людям, які живуть у багатоповерхівках, виконавчий орган місцевої ради повинен призначити керівника, якщо вони самі до того часу не визначаться з формою управління будинком", – повідомив Олександр Мазурчак.

За словами співголови "Нашого краю", влада не провела необхідної інформаційної кампанії для громадян про зміни, які їх чекають. Тому партія подає до ВР відповідний проект закону, який передбачає додаткові півроку для інформування населення про зміни у управлінні багатоквартирними будинками та доопрацювання нормативної бази.

Разом з тим, "Наш край" вже почав відповідну інформаційну кампанію на місцях з консультування громадян.

Як зазначили в партії, відповідно до закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", 1 липня 2016 року закінчується термін, до якого громадяни повинні були створити ОСББ або вибрати керуючого для управління будинком. Якщо до цього часу вони не визначаться, виконавчий орган місцевої ради на конкурсній основі призначить керуючого.

За даними дослідження, проведеного аналітичною групою SocioStream, 36,1% українців не знають про зміни у сфері ЖКГ, які повинні вступити в дію з 1 липня.