ua en ru

"Наш край" наполягає на відставці Омеляна

"Наш край" наполягає на відставці Омеляна Фото: Сергій Шахов (facebook.com, sergey shakhov)

В "Нашому краї" обурені, що влада не реагує на звинувачення Омеляна і його одкровення

Міністр інфраструктури Володимир Омелян після звинувачення в незаконному збагаченні і визнання щорічних крадіжок в "Укрзалізниці" на 15 млрд грн повинен піти у відставку. Про це заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов, передає прес-служба політсили.

Він обурився, що влада не реагує на звинувачення Омеляна і його сенсаційні одкровення.

"Міністра звинуватили в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. За визнанням Омеляна, розмір корупції тільки в "Укрзалізниці" досягає 15 млрд на рік! "Наш край" закликає відправити у відставку міністра інфраструктури, який замішаний у скандалі, і за два з половиною роки роботи міністром не зумів навести лад у транспортній галузі", – зазначив Шахов.

Народний депутат вважає, що цифри розкрадань демонструють брехливість тверджень про "збитковість" перевезень, якими прикриваються функціонери "Укрзалізниці".

"За 15 млрд можна було б щорічно закуповувати у Крюківського вагонобудівного заводу 535 пасажирських вагонів. Протягом восьми років повністю оновили б застарілий рухомий склад. Нещодавно заступник департаменту аудиту залізниці погорів на хабарі 300 тис. доларів, за які можна цілий рік безкоштовно возити пенсіонерів невеликого обласного центру!", – зазначив Шахов.

Він здивований, що досі жоден правоохоронний орган не відреагував на визнання Омеляна.

"Треба рішуче викинути корупціонерів з залізниці та керівництва профільного міністерства. Позитивні результати закриття корупційних дірок стануть відчутними вже через півроку-рік, чого чекають від влади прості транспортники і все українське суспільство", – резюмував Шахов.

Нагадаємо, раніше Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого підозрюють у незаконному збагаченні.