ua en ru

Населення Японії до 2065 року зменшиться майже на третину

Населення Японії до 2065 року зменшиться майже на третину Фото: в Японії спостерігається збільшення народжуваності

Населення Японії впаде до 88 млн станом на 2065 рік і до 51 млн на 2115 рік

Демографічні прогнози свідчать, що при поточній тенденції населення Японії впаде до 88 млн станом на 2065 рік і до 51 млн на 2115 рік. Про це повідомляє Financial Times.

Дані свідчать про зниження населення на 31% до 2065 і на 60% до 2115 році. На сьогодні населення Японії складає 127 млн осіб, повідомляє Національний інститут досліджень в галузі народонаселення та соціального забезпечення, який оновлює свої офіційні дані один раз у п'ять років.

У той час як довгострокова картина залишається похмурою, останні прогнози показують помірно повільні темпи зниження населення. Відзначають, що жінки віком близько тридцяти років хочуть мати більше дітей.

В даний час загальний коефіцієнт народжуваності в Японії дорівнює 1,44 дітей на жінку, порівняно з показником 1,35 дітей на жінку 5 років тому. Загальна народжуваність - це середнє число дітей, які народилися в жінки за все її життя. Для того, щоб зменшення населення припинилося, потрібен показник приблизно 2,1%.

Національний інститут не очікує, що нещодавнє підвищення народжуваності продовжиться. Якщо уряду і прем'єр-міністру Сіндзо Абе вдасться забезпечити більш ефективний догляд за дітьми і спростити об'єднання сім'ї з роботою, то зростання народжуваності може збільшитися.

Прем'єр Абе встановив цільовий показник загальної народжуваності у 1,8 народжень на одну жінку. Якщо б це було реалізовано, то населення Японії складе трохи більше 100 млн у 2065 році.

Нагадаємо, Японія виділила 3,9 млн доларів на підтримку східних регіонів України. Японія підтримає людей, які постраждали від конфлікту на Донбасі.