ua en ru

У Насалика немає претензій до "Центренерго"

У Насалика немає претензій до "Центренерго" Фото: Ігор Насалик (джерело фото - Уніан)

У Міненерго заявили, що "Центренерго" закінчить цей рік з прибутком понад мільярд гривень

Поширена у ЗМІ інформація про саботаж на ПАТ "Центренерго" є спотвореною і не відповідає дійсності. Про це заявили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з посиланням на слова міністра Ігоря Насалика.

Наголошується, що на даний момент у Насалика немає претензій до роботи ПАТ "Центренерго" та його керівника Олега Коземка. Більше того, компанія закінчить цей рік з прибутком більше мільярда гривень і це "серйозне досягнення команди Міненерговугілля та керівництва ПАТ "Центренерго".

Також у прес-службі Міністерства відзначили, що держкомпанія ПАТ "Центренерго" єдина, яка закінчить рік з такими показниками прибутку з усіх енергогенеруючих компаній, включаючи приватні.

У Міненерго також заявили, що "інформація про те, що міністр Ігор Насалик вважає небажання ПАТ "Центренерго" підключати додаткові блоки саботажем є помилковою". Прес-служба зазначає, що "така інформація поширилася внаслідок некоректно сформульованого питання, яке було задане міністру на підсумковій річній прес-конференції 22 грудня 2016 р". Задаючи питання, журналіст запитав про "можливий саботаж", але в самому відповіді міністра не було слів про саботаж, запевняють в Міненерго.

"Говорити – не означає вважати! На підсумковій прес-конференції у мене багато запитували про вартість вугілля. На сьогодні вона значно менша собівартості, і як наслідок ми маємо проблеми з заробітними платами для шахтарів, але не підвищуємо тарифи. До кінця опалювального сезону ми точно не будемо робити ніяких різких дій, але проблема є, і вона потребує вирішення. На даний момент "Центренерго" виконує план по електроенергії на 112%, і покаже в цьому році прибуток. З іншого боку, ми постійно говоримо з "Центренерго" про збільшення та запуск додаткових блоків. Основний стримуючий чинник – це відсутність вагонів і неефективна робота "Укрзалізниці". У нас є викуплене вугілля, але ми не можемо його доставити", – заявив Насалик.

Зазначимо, ПАТ "Центренерго" - державна енергогенеруюча компанія, до складу якої входять три теплові електростанції – Вуглегірська, Зміївськая і Трипільська. Сумарна проектна потужність станцій становить 7666 МВт, що становить близько 14% від загальної потужності електростанцій України. Під керівництвом в. о. директора ПАТ "Центренерго" Олега Коземка компанія другий рік показує прибуток.