ua en ru

Україна має намір нарощувати закупівлі ядерного палива з США

Україна має намір нарощувати закупівлі ядерного палива з США Фото: Ігор Насалик

За словами міністра, Україна зацікавлена у поглибленні співробітництва з США у сфері енергетики

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик наголосив на важливості для України диверсифікації поставок та захоронення відпрацьованого ядерного палива і на важливості подальшої співпраці з компанією "Westinghouse". Про це він сказав під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, передає прес-служба Міненерго.

"Для України є важлива подальша співпраця з компанією "Westinghouse" з метою диверсифікації джерел постачання ядерного палива на українській АЕС", - підкреслив Насалик та повідомив про наміри щодо інтенсифікації співпраці та доведення поставок ядерного палива компанії "Westinghouse" до 30%.

Крім того, міністр запевнив про забезпечення виконання всіх зобов’язань України у рамках Третього енергетичного пакета.


"Україна і надалі готова здійснювати реформування енергетичного сектору відповідно до найкращих міжнародних практик та законодавства ЄС, зокрема положень Третього енергетичного пакета", - заявив він.

Зазначається, що американська сторона запевнила у підтримці України щодо створення енергетичного ринку та впровадження заходів для досягнення енергетичної незалежності.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить Україні 40 млн євро на добудову сховища ядерного палива.