ua en ru

Насалик просить ДФС ввести лабораторний контроль складу імпортних нафтопродуктів

Насалик просить ДФС ввести лабораторний контроль складу імпортних нафтопродуктів Фото: Ігор Насалик

ДФС планує покупку відповідного обладнання

Голова Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик просить Державну фіскальну службу ввести лабораторний контроль складу імпортних нафтопродуктів. Про це він сказав сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я просив би, щоб при модернізації митниці були переглянуті лабораторії, що визначають хімічний склад світлих нафтопродуктів. За даними, наявними у міністерства, дуже багато світлих нафтопродуктів, що заходять, не відповідають якості", - сказав він.

У свою чергу виконуючий обов'язки глави ДФС Мирослав Продан зазначив, що його відомство планує закупівлю обладнання, яке необхідно для перевірки хімічного складу імпортних нафтопродуктів, а також вугілля.

"Сьогодні ми розглядаємо питання і, я думаю, найближчим часом буде оголошений тендер на закупівлю додаткового обладнання з визначення вмісту сірки у вугіллі і товарах нафтопереробки", - сказав Продан.

Нагадаємо, в квітні в Борисполі правоохоронці затримали одного із заступників гендиректора ПАТ "Одеський НПЗ", якого підозрюють в організації фіктивного вивезення нафтопродуктів через нафтопереробний завод.