ua en ru

Насалик звинуватив Коболєва у невірному виборі періоду закупівель газу

Насалик звинуватив Коболєва у невірному виборі періоду закупівель газу Фото: Ігор Насалик звинуватив Андрія Коболєва в прорахунку при виборі початку закупівлі газу

Насалик заявив, що Коболєв ґрунтувався на невірних прогнозах європейських експертів

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик звинуватив главу НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва в неправильному виборі періоду закупівель природного газу для закачування в підземні сховища. Про це Насалик заявив сьогодні на прес-конференції.

"На початку травня, на одній із нарад я сказав, що існує необхідність, яка прорахована Міненерговугілля, про те, щоб пішла закупівля газу в ПСГ в травні - на початку червня...На що керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв вийшов з показниками, що Міністерство енергетики є некомпетентним, що європейські прогнозисти підрахували, що червень і липень, в серпні ціна на газ впаде на 5 доларів і він не хоче ризикувати тим, що держава втратить на кожному мільярді кубів близько 5 млн", - заявив Насалик.


Разом з тим, він зазначив, що станом на сьогодні ціна не тільки не знизилася, але й збільшилася.

"На сьогоднішній день, на липень-серпень, ціна не знизилася на 5 доларів, а збільшилася на 30 доларів", - сказав він.

Насалик заявив, що Коболєв ґрунтувався на прогнозах європейських експертів, які в підсумку виявилися невірними.

Нагадаємо, раніше Насалик повідомляв, що перше судно з вугіллям марки А, який є альтернативним тому, який поставлявся з Донбасу, прийде в Україну 20-21 серпня.