ua en ru

НАСА вважає низькою вірогідність зіткнення із Землею астероїда, відкритого кримським вченим

Національне управління з повітроплавання і дослідженню космічного простору (НАСА) вважає низькою вірогідність зіткнення із Землею астероїда, відкритого кримським вченим Геннадієм Борисовим. Про це повідомляє прес-служба астероїдного підрозділу НАСА.

"Поточна ймовірність відсутності якого б то не було впливу астероїда на Землю в 2032 р. - близько 99.998%", - сказав Дон Йоманс, керівник лабораторії реактивного руху і програми близьких до землі об'єктів НАСА в Пасадені, штат Каліфорнія.

"Це відносно нове відкриття. Я очікую, що ми зможемо значно скоротити або повністю виключити ймовірність будь-якого впливу в найближчому майбутньому".

Нагадаємо, раніше інститут астрономії імені Штернберга повідомив, що співробітник кримської лабораторії інституту, учений Геннадій Борисов відкрив потенційно небезпечний астероїд, який у серпні 2032 р. може зіткнутися з Землею.

Небесне тіло, що отримало індекс 2013 TV135, має діаметр в 410 метрів, а його шанси зіткнутися з Землею оцінюють, як один на 63 тисячі. За словами вчених, це досить велика ймовірність.

Потенційну силу вибуху від падіння такого астероїда оцінюється в 2,5 тис. мегатонн, що в 125 разів перевищує потужність атомних бомб, скинутих США на японські міста Хіросіму і Нагасакі 1945 р.