ua en ru

NASA припиняє співпрацю з Росією

Американські санкції проти Росії поширилися на Національне управління США по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA), хоча ця заборона не буде стосуватися експлуатації Міжнародної космічної станції (МКС).

Американські санкції проти Росії поширилися на Національне управління США по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA), хоча ця заборона не буде стосуватися експлуатації Міжнародної космічної станції (МКС), передає Reuters.

За словами заступника адміністратора агентства Майкла О'браєна, припинення співробітництва "включає поїздки в Росію і візити представниками російського уряду об'єктів NASA, двосторонні зустрічі, електронне листування, теле - і відеоконференції. В даний час тільки поточна діяльність по МКС представляє виключення".

МКС є єдиним великим космічним проектом під прямим управлінням США і Росії. Це лабораторія вартістю в 100 млрд дол., належить 15 країнам і літає навколо Землі на відстані близько 400 км. В даний час на орбітальній станції живуть три російських космонавта, двоє американських і один японський. Директор Інституту космічної політики Скотт Пейс висловив сподівання, що Сполучені Штати знайдуть інші інструменти, і співпрацю у сфері космосу не постраждає.

Раніше повідомлялося, що США припинили видачу ліцензій на експорт та реекспорт військової продукції в Росію. Відзначимо, в 2013 р. США експортували в Росію вибухові речовини та лазерні прилади на загальну вартість 1,5 млрд дол.