ua en ru

NASA представило зображення надважкої ракети для польотів у космос

NASA представило зображення надважкої ракети для польотів у космос Фото: ракета NASA (nasa.gov)

Її планують виготовити до кінця 2019 року

Американське космічне агентство NASA представило ракету Space Launch System (SLS), яка може здійснити першу безпілотну місію на Марс. Її зображення опублікували на сайті NASA.

Надважку ракету-носій SLS у агентстві планують запустити з космічним кораблем Orion у рамках розвідувальної випробувальної місії Exploration Mission-1 (EM-1). Ця місія є критичним польотним випробуванням для цілей, пов'язаних з дослідженням глибини космосу.

"Хоча огляд можливих ризиків виробництва і його графіка вказує на дату запуску у червні 2020 року, агентство сподівається встигнути до грудня 2019 року", - заявив виконавчий директор NASA Роберт Лайтфут. Таке прагнення фахівців він пояснив тим, що "деякі з основних виявлених ризиків фактично" не були обґрунтовані і не реалізувалися.

NASA повторно використовує авіоніки з модуля екіпажу Orion EM-1 для наступного польоту. Авіоніка і електричні системи забезпечують "нервову систему" ракет-носіїв і космічних апаратів, що зв'язують різні системи у функціонуюче ціле.

Нагадаємо, до Гелловіну NASA опублікувало найстрашніші звуки з космосу. Сигнали були зафіксовані міжпланетними станціями, які виконували експедиції до Юпітера, Сатурна та інших космічних тіл.