ua en ru

NASA виявило планету, схожу на Землю

NASA виявило планету, схожу на Землю Фото: NASA виявило планету, схожу на Землю

Планета розташована в зоні, в якій можливе життя

Американський орбітальний телескоп "Кеплер", який був створений спеціально для пошуку екзопланет, виявив схожу на Землюпланету. Вона знаходиться в околицях зірки на кшталт Сонцю, повідомляє сайт NASA.

Як зазначається, планета обертається навколо своєї зірки в зоні, в якій можливе життя: температурні та інші умови дозволяють припустити існування живих організмів.

"У 20-ту річницю відкриття, яке довело наявність планет біля інших сонць, дослідник екзопланет "Кеплер" виявив планету і зірку, які більше за інших схожі на Землю і Сонце. Це видатний результат, який робить нас на крок ближче до виявлення Землі-2.0", - заявив керівник наукових програм NASA Джон Грансфельд.

Як стало відомо, нова планета, Kepler-452b, на 60% більше Землі, її маса і склад поки невідомі, рік на ній триває 385 днів, а її орбіта на 5% довша земної, вона знаходиться на 5% далі від своєї зірки Kepler-452, ніж Земля від Сонця. За розрахунками вчених, зірка Kepler-452 на 1,5 млрд років старше Сонця, вважається, що її вік 6 млрд років; вона має ту ж температуру, що і Сонце, проте на 20% яскравіше його і на 10% більше в діаметрі.

"Дуже вражає думка, що ця планета провела 6 мільярдів років в населеній зоні своєї зірки, більше, ніж Земля. Якщо на планеті є всі інгредієнти і умови для життя, то існує висока ймовірність виникнення на цій планеті життя", - сказав аналітик NASA Джон Дженкінс.

Повідомляється, що зоряна система Kepler-452 знаходиться на відстані 1,4 тис. світлових років від Землі в сузір'ї Лебедя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що NASA виявили на Плутоні покриті льодом гори.