ua en ru

NASA виявило нову екзопланету за допомогою штучного інтелекту

NASA виявило нову екзопланету за допомогою штучного інтелекту Фото: NASA (pixabay.com/FitzFox)

Планети навколо Кеплер-90 розташовані ближче до зірки, ніж Земля до Сонця

Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) виявило нову екзопланету за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє прес-служба NASA.

"Нейронна мережа за допомогою аналізу даних з космічного телескопа "Кеплер" виявила нову планету в системі зірки Кеплер-90", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з відкриттям восьмої планети система Кеплера-90 стала першою, яка може зрівнятися з нашою сонячною системою за кількістю планет.

Так, планети навколо Кеплер-90 знаходяться ближче до зірки, ніж Земля до Сонця. Нова виявлена планета, якій було присвоєно ім'я Kepler-90i, здійснює один оберт по орбіті за 14,4 земних дня.

З настільки близької відстані до Кеплер-90 середня температура на поверхні планети складає близько 426 градусів Цельсія. Розміри планети на 30% перевищують розмір Землі.

Зазначимо, екзопланета, або позасонячна планета - планета, що знаходиться за межами нашої Сонячної системи.

Телескоп "Кеплер" був виведений на орбіту в 2009 році. Він був призначений для пошуку екзопланет. З його допомогою вченим вдалося довести існування понад 1 тис. екзопланет. Всього в даний момент відкрито понад 3,7 тис. планет, що обертаються навколо інших зірок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені з Національного управління з вивчення космічного простору США мають намір розширити базу експериментів по впливу мінімальної гравітації на людський організм.