ua en ru

NASA виявило 21 екзопланету, на якій могла розвинутися життя

NASA виявило 21 екзопланету, на якій могла розвинутися життя Фото: NASA виявило 21 екзопланету, на якій могла розвинутися життя

Дослідження місії Кеплера допоможе майбутнім місіям виявити планети, подібні до Землі

На сьогоднішній день NASA перевіряє 21 екзопланету (позасонцеву планету), на якій можуть бути умови проживання, подібні земним. Про це йдеться в повідомленні прес-служби штаб-квартири NASA у Вашингтоні.

NASA перевіряє ряд нових планет, який складається з майже 550 скелястих планет, подібних до Землі, виходячи з їх розмірів.


Дев'ять з них на орбіті в зоні свого сонця, що говорить про те, що відстань від зірки до орбіти планет дозволяє мати температуру поверхні, необхідну для рідкого стану води. З додаванням цих дев'яти, 21 екзопланети зараз відомі як члени цієї виняткової групі.

В результаті дослідження на космічному телескопі Кеплер у липні 2015 року, був складений список з 4 302 потенційних кандидатів на отримання статусу планети. Для 1 284 кандидатів, ймовірність опинитися планетою перевищувала необхідний мінімальний показник у 99%. Ще 1 327 кандидатів з більшою ймовірністю не є актуальною планетою, вони не преодалели 99% бар'єр, і необхідні додаткові дослідження. Інші 707 швидше за все є деякими іншими астрофізичними явищами. У ході дослідження також перевіряються 984 кандидатів, попередньо перевірених за допомогою інших методів.

"Перед запуском астрономічного супутника Кеплер ми не знали, наскільки екзопланети поширені в галактиці. Завдяки місії Кеплер і науковому співтовариству, тепер ми знаємо, що там може бути більше планет, ніж зірок... Це інформація допоможе майбутнім місій з'ясувати, чи справді ми самотні у Всесвіті", - повідомив директор відділу астрофізики в штаб-квартирі NASA Пол Герц.