ua en ru

НАСА потребує більшої кількості астронавтів, ніж має зараз

Національне аерокосмічне агентство США (НАСА) потребує більшої кількості астронавтів, ніж має зараз. Про це говориться в доповіді, поширеній агентством.

Зокрема, в документі наводяться дані про те, що космічний загін піддався сильному скороченню через відмову від подальшого використання для пілотованих польотів багаторазових човників і виходу на пенсію деяких астронавтів. Таким чином, з наявних на початок 2000-х років 150 підготовлених фахівців, зараз в загоні залишається лише 60. При цьому, згідно з розрахунками по заявленій програмі наступні 5 років НАСА буде потрібно додатково від 55 до 60 астронавтів.

Виходячи з цього, керівництво агентства вже направило відповідний запит в Національну рада з досліджень, який буде розглянуто найближчим часом.

Нагадаємо 8 липня 2011 р. США закінчили 30-літню програму пілотованих польотів космічних кораблів багаторазового використання. Останній рейс до Міжнародної космічної станції зробив човник Atlantis.

Варто відзначити, що зараз Російська Федерація є фактичним монополістом у цій галузі. НАСА вже придбало 46 місць на "Союзах" у період до 2016 р. і хоче придбати ще більше, оскільки "квитки в космос" можуть подорожчати.