ua en ru

Порушень громадського порядку на Лук'янівському ринку не було, - УВС Києва

Головним управлінням МВС Києва проводяться слідчі дії за фактом перешкоджання журналістській діяльності працівниками охорони Лук'янівського ринку. Про це РБК-Україна повідомив начальник прес-служби ГУ МВС Києва Ігор Михалко.

«До міліції надійшло кілька заяв від журналістів щодо того, що охорона ринку не пускала їх на територію ринку, тим самим перешкоджала журналістської діяльності», - заявив Михалко.

За його словами, по завершенню слідчих дій буде прийнято рішення про порушення справи. Відповідно до українського законодавства, рішення про порушення справи за даними заявами повинно бути прийнято протягом 10 діб.

«Ніякого порушення громадського порядку на ринку немає. Міліція забезпечує громадський порядок», - додав Михалко.

Відзначимо, сьогодні РБК-Україна кілька очевидців повідомили, що на Лук'янівському ринку були помічені кілька десятків осіб підозрілої зовнішності. «Все в татуюваннях, але ніякої зброї при них не було», - уточнили очевидці.

Нагадаємо, на початку квітня ц.р. прокуратура Києва опротестувала рішення Шевченківської райради про відчуження Лук'янівського ринку. За результатами цієї перевірки підготовлено та найближчим часом буде скеровано до Господарського суду Києва позовну заяву про визнання недійсним договору та повернення майна до комунальної власності.

26 березня на території ринку сталося силове зіткнення між працівниками ринку і невідомими. Працівники ринку стверджували, що невідомі робили спроби незаконно заволодіти будівлею ринку.