ua en ru

"Народний фронт" виступає за візовий режим з Росією, - Яценюк

"Народний фронт" виступає за візовий режим з Росією, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк (nfront.org.ua)

У політсилі виступають за введення віз з Російською Федерацією

Політична партія "Народний фронт" виступає за візовий режим з Росією. Про це заявив лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок, 18 грудня, повідомляє прес-служба політсили.

"Вони (дипломатичні відносини з Росією, - ред.) де-факто розірвані, а де-юре - це компетенція президента і Міністерства закордонних справ України визначитися, чи їм потрібний такий тип відносин з Росією, чи не потрібний", - заявив Яценюк.

Відповідаючи на запитання стосовно доказів російської воєнної присутності на Донбасі, він нагадав, що Україна подала низку судових позовів проти Російської Федерації, серед яких - позов щодо незаконної анексії Автономної Республіки Крим до Європейського суду з прав людини.

"В основі кожного з цих позовів є беззастережні докази присутності російської армії на території України. Це конкретні факти, докази, знімки, прізвища, номера батальйонів, кількість танків, артилерії. Всі ці документи знаходяться в міжнародних судах. Всі ці дані знаходяться у всіх міжнародних організаціях", - сказав він.

"Тому Путіну не вдасться уникнути кримінально-правової відповідальності за анексію Криму і захоплення українських територій", - додав Яценюк.