ua en ru

НФ вимагає у ГПУ допитати Фірташа, Льовочкіна та Хорошковського

НФ вимагає у ГПУ допитати Фірташа, Льовочкіна та Хорошковського Фото: Антон Геращенко

Також депутати хочуть встановити кінцевого власника цієї компанії

"Народний фронт" вимагає у ГПУ допитати Дмитра Фірташа, Сергія Льовочкіна та Валерія Хорошковського щодо законності продажу контрольного пакету акцій телеканалу "Інтер" у 2013 р. офшорній компанії GDF Media limited за 25 млрд дол. Про це у коментарі журналістам повідомив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийшли в ГПУ давати показання як свідки по нашій заяві щодо можливого скоєння злочину групою осіб, які в 2013 р. на незрозуміло звідки взявшийся мільярд доларів купили контрольний пакет акцій телеканалу "Інтер", - розповів Геращенко.

За словами Геращенка, депутати фракції "Народний фронт" попросили генпрокурора з'ясувати обставини законності угоди купіволі-продажу контрольного пакету акцій "Інтера" та відповідно допитати Фіраша та Львочкіна, які начебто мають відношення до офшорної компанії GDF Media limited, яка придбала акції, та Хорошковського, як власника телеканалу "Інтер". Також депутати хочуть встановити кінцевого власника цієї компанії.

"Ми звернулися зі зверненням більше місяця назад до Генерального прокурора з проханням допитати Дмира Фірташа, Сергія Льовочкіна, які називають себе власниками телеканалу "Інтер", а також особа, яка вказується у ЗМІ, особа, яка продала права на телеканал "Інтер" - це Валерій Хорошковський і з'ясувати обставини купівлі, спочатку контрольного пакету акцій телеканалу " Інтер" в 2013 р., а потім при продажі акцій, викупу його у ОРТ. Ми хочемо всього лиш того, щоб Генеральна прокуратура встановила факт, чи були дотримані закони України при укладенні угод по купівлі прав власності на телеканал "Інтер". Якщо ці кошти пішли на територію РФ, то чи мають вони відношення до фінансування тероризму",- додав Геращенко.

За словами Геращенка, поки що ні Фірташ, ні Льовочкін не допитані.

Нагадаємо, Нацрада перенесла питання продовження ліцензії "Інтеру" на наступне засідання.