ua en ru

"Народний фронт" зробив заяву стосовно поведінки нардепа Барни у Раді

Фракція "Народний фронт" зробила заяву стосовно поведінки нардепа Олега Барни у Верховній Раді 11 грудня 2015 року. Про це йдеться у фракційній заяві.

"Інцидент, який сьогодні відбувся у Верховній Раді України під час річного звіту коаліційного уряду є неприпустимим для європейського парламентаризму. Виступаючи перед парламентом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк аргументовано і детально задекларував спільні досягнення коаліції та Кабінету міністрів. Під час промови Арсеній Яценюк акцентував увагу на послідовному виконанні коаліційної угоди й реалізації програми уряду у пріоритетних напрямках, а саме щодо повного задоволення потреб Збройних сил, підвищення соціальних стандартів, посилення енергетичної незалежності, дерегуляція, системних реформ освіти та медицини. Підсумовуючи свій виступ, прем'єр-міністр звернувся до парламентарів з пропозицією ухвалити бюджет, податкову реформу й продовжити спільну роботу над впровадженням критично важливих реформ для України", - йдеться в заяві.

При цьому, у фракції наголосили, що "звіт уряду перервав дикунський вчинок депутата від Блоку Петра Порошенка Барни".

"Нам складно знайти адекватне пояснення для таких дій парламентарія. Разом з тим, ми висловлюємо свою переконаність у тому, що проступок члена фракції БПП став агресивним наслідком масштабної і цілеспрямованої антиурядової кампанії, яка загрожує дестабілізацією усієї держави в історично відповідальний момент. Вимагаємо від президента України дати публічну оцінку діям депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка», - зазначили у НФ.

Також підкреслюється, що "прем'єр-міністр і фракція «Народного фронту» послідовно декларують спрямованість на продуктивну і командну роботу коаліції «Європейська Україна».

"Звертаємося до усіх учасників політичного процесу, а особливо до окремих партнерів по коаліції, з вимогою проявити державницьке мислення, припинити популістську антиурядову кампанію й спрямувати усю свою енергію на спільне вирішення проблем, які постали перед Україною", - резюмували у фракції.