ua en ru

"Народний фронт" розраховує отримати сім посад в новому Кабміні

"Народний фронт" розраховує отримати сім посад в новому Кабміні Фото: Верховна Рада України

У фракції повідомили, що не вирішеним питанням залишається, яке крісло отримає чинний віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко

Парламентська фракція "Народний фронт" отримає сім посад в уряді. Про це РБК-Україна повідомило джерело у фракції.

За інформацією джерела, кандидатом у міністри внутрішніх справ залишається діючий міністр Арсен Аваков, кандидатом міністри юстиції - діючий Павло Петренко, кандидатом міністри освіти – народний депутат, голова комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич, кандидатом міністри екології – народний депутат, заступник голови комітету з питань євроінтеграції Остап Семерак, кандидатом міністри інфраструктури - діючий перший заступник Володимир Омельян або народний депутат від НФ, виходець із Закарпаття, Валерій Лунченко При цьому у фракції шанси Лунченка оцінюють вище.


Не вирішеним питанням залишається, яке крісло отримає чинний віце-прем'єр-міністр культури В'ячеслав Кириленко. Сам Кириленко не хоче поступатися крісло міністра культури і готовий поступитися статусом віце-прем'єра з гуманітарних питань кандидату від БПП, екс-міністру культури Євгену Нищуку.

Причому БПП наполягає на тому, щоб саме Нищук очолив Мінкульт.

Нагадаємо, станом на сьогоднішній ранок, 13 квітня, досягнуті домовленості про те, що спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман займе пост глави Кабінету міністрів, а представник президента у Верховній Раді Степан Кубів стане першим віце-прем'єр-міністром.