ua en ru

"Народний фронт" прокоментував звинувачення відстороненого голови Держфінінспекції

Партія "Народний фронт" вважає сьогоднішні заяви відстороненого з посади голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка у Верховній Раді симптоматичною реакцією старої державної системи на діяльність прем'єр-міністра України і уряду з очищення органів центральної виконавчої влади від осіб, які не відповідають займаним посадам. Про це йде мова у заяві "Народного фронту", розповсюдженій прес-службою.

В "Народному фронті" нагадали, що Гордієнко був публічно відсторонений прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком з посади два тижні тому і вже через кілька днів службове розслідування його діяльності має бути завершене та передане у відповідні органи. "Горідєнка було відсторонено за необ'єктивність проведення фінансової перевірки концерну Антонова, зловживання фінансових інспекторів під час проведення аудиту великих державних компаній і відсутність дієвого контролю за державними коштами та майном", - наголошується у заяві.

Показово, підкреслили в "Народному фронті", що напередодні отримання результатів службового розслідування Гордієнко виступив зі своїми начебто сенсаційними викриттями: намагаючись уникнути відповідальності, відсторонений чиновник взявся діяти на упередження.

"Народний фронт" нагадує, що у жодній країні серйозні зміни не відбувалися в абсолютному спокої, система, яка оплутала всю країну, і, власне, плекалася корупцією всі роки незалежності, сьогодні чинить відчайдушний опір.

"Наша політична сила також переконана, що за інформаційною атакою з боку Гордієнка стоять олігархи, яким уряд перекриває схеми паразитування на державних можливостях, і яким він у свій час міг надавати відповідні послуги. Що ж стосується такої затятої зацікавленості і підтримки інформаційної провокації представниками однієї з політичних партій, то їхній ентузіазм очевидний - ця політсила досі не може змиритися з тим, що з уряду з ганьбою було вигнано їхніх міністрів-корупціонерів", - наголосили в "Народному фронті".