ua en ru

"Народний фронт" пропонує президенту відкликати судову реформу

"Народний фронт" пропонує президенту відкликати судову реформу Фото: Леонід Ємець

Нардеп зазначив, що у проекті немає положення про забезпечення проведення прозорих конкурсів для обрання суддів

"Народний фронт" пропонує президенту Петру Порошенку відкликати проект змін до Конституції в частині судової реформи та внести знову до парламенту із пропозиціями фракції щодо забезпеченя проведення прозорих конкурсів на посаду судді. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань правової політики та правосуддя, член фракціі " Народний фронт" Леонід Ємець.

"Ми не голосуємо за президентський (проект Конституції в частині судової реформи, - ред.) і будемо вимагати, щоб наші пропозиції були включені ним і він перевніс цей закон",- розповів Ємець.

Він пояснив, що у проекті судової реформи немає положення про забезпечення проведення прозорих конкурсів для обрання суддів.

"Якщо не забезпечити можливість відкритих конкурсів на обрання на посаду судді, ми не зможемо оновити і очистити цю систему. Якщо діяти запропонованими президентом методами, а саме провести переатестацію існуючих суддів, це означає, що ми приберемо 30 відсотків, а інші залишаться",- додав він.

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував парламенту направити проект змін до КУ в частині правосуддя до Конституційного суду.