ua en ru

"Народний фронт" пропонує обговорити перезавантаження уряду на раді коаліції у Президента

Фракція "Народний фронт" пропонує обговорити питання перезавантаження уряду на раді коаліції у Президента за участю прем'єр-міністра та голови Верховної Ради. Про це йдеться у заяві фракції, яку озвучив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак з парламентської трибуни.

"Сьогодні ми бачимо численні спроби розхитати ситуацію в Україні, добитися відставки уряду, дочасних парламентських, а потім і президентських виборів. Кінцева мета - влаштувати повзучий державний переворот, реванш "янучарів" і зміну курсу України з проєвропейського на пропутінський. Це - план антиукраїнських сил. Вони влаштували масовану інформаційну атаку проти Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, Президента Петра Порошенка та їхніх команд. Ці потуги фінансуються олігархами, у тому числі російськими. А на підтанцьовках у них, на жаль, деякі депутати з коаліції", - йдеться в заяві.

Фракція зазначає, що "уряд на чолі з Арсенієм Яценюком працює у найскладніших умовах за всі роки незалежності".

"Це перший уряд, який здолав монополію Росії на поставки енергоресурсів, приборкав багатомільярдні апетити олігархів, максимально наблизив наших громадян до безвізового режиму з країнами ЄС. При цьому забезпечується армія, виплачуються всі соціальні виплати і знаходяться ресурси для їхнього поступового збільшення. Арсеній Яценюк - єдиний з прем'єрів свідомо пожертвував своїм рейтингом і йшов на непопулярні кроки", - відзначили у НФ.

Підкреслюється, що на засіданні фракції "Народний Фронт" одноголосно підтримав на посаді прем'єр-міністра України лише Арсенія Яценюка.

"Ми не підтримаємо жодної іншої кандидатури. Прем'єр-міністр поважає демократію. Україна - це парламентсько-президентська республіка. Тому якщо парламент готовий розглядати питання недовіри Уряду - це його конституційні повноваження. Президент також має право внести резолюцію недовіри. Прем'єр прийме будь-яке рішення парламенту", - йдеться в заяві.

"Народний фронт" зазначив, що прем'єр-міністр ще 2 місяці тому звертався до парламентаріїв з пропозицією запропонувати свої кандидатури від кожної фракції для переформатування та посилення Кабміну.

"Але жодних пропозицій не було. Тому "Народний фронт" ще раз пропонує фракціям парламентської коаліції запропонувати свої кандидатури. Ми пропонуємо зібрати у Президента Раду коаліції за участю прем'єр-міністра та Голови Верховної Ради, і відверто обговорити перезавантаження уряду та план дій коаліції на найближчий час", - йдеться у заяві.

У фракції вважають, що у Президента, прем'єра, голови Верховної Ради та коаліції має бути спільне бачення щодо актуальних змін.