ua en ru

"Народний фронт" подавав на розгляд президента тільки Магеру, Шипілова і Онищенка, - Бурбак

"Народний фронт" подавав на розгляд президента тільки Магеру, Шипілова і Онищенка, - Бурбак

Ще в листопаді 2015 року своїм протокольним рішенням "Народний фронт" пропонував президенту трьох кандидатів у ЦВК Магеру, Шипілова і Онищенко. Інших кандидатур до складу ЦВК "Народний фронт" Петру Порошенку не пропонував, заявив у коментарі українським ЗМІ голова фракції Максим Бурбак.

"Потім ми дізналися, що президент розглядає варіант подати абсолютно нових людей, які не мали досвіду роботи в ЦВК. Ми кілька разів обговорювали на фракції тему нового складу ЦВК. В процесі звучали різні прізвища. Благо, в нашій команді є багато досвідчених юристів, які могли б претендувати на посаду члена ЦВК. Разом з тим, ми не приймали рішень і не подавали президенту від "Народного фронту" кого-небудь іншого, крім Магери, Шипілова і Онищенка", - каже Бурбак.


"А взагалі, пропонувати членів ЦВК - це виняткове право президента України. Пропозиції фракцій мають рекомендаційний характер. Президент подав того, кого сам вважав за потрібне. На найближчому засіданні фракції ми розглянемо запропонований список кандидатів у ЦВК", - додав голова фракції "Народного фронту".

Раніше 7 червня президент України Петро Порошенко запропонував звільнити 12 членів Центральної виборчої комісії, серед яких Андрій Магера, Михайло Охендовський і Жанна Усенко-Чорна.