ua en ru

"Народний фронт" назвав відмову Мартиненка від депутатського мандату "кроком відповідального політика"

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді України розцінює заяву Миколи Мартиненка про складання депутатських повноважень як відповідальний крок українського політика, спрямований проти спроб очорнення уряду і влади, дестабілізації ситуації в Україні. Про це йдеться в заяві фракції.

"Відмова нашого колеги від депутатського імунітету підкреслює його впевненість у своїй правоті, безпідставність і безглуздість обвинувачень, висунутих проти нього у результаті спланованої інформаційної кампанії. Проти Миколи Мартиненка немає жодних офіційних підозр чи звинувачень з боку правоохоронних органів ані в Україні, ані за її межами. Проте кампанія інформаційного кілерства проти нашого колеги протягом останніх тижнів почала нагадувати діяльність сумнозвісних сталінських трійок. Без наявності судових рішень, без висунення офіційних підозр, без будь-яких інших підстав, окрім популістичних заяв на ток-шоу та у парламенті, нашому колезі спробували вже винести політичний вирок. Самозвані "члени трибуналу" грубо розтоптали таке основоположне поняття права як презумпція невинуватості", - йдеться в заяві.

В НФ підкреслили, що Мартиненко сам заявив про готовність скласти депутатську недоторканність, тим самим "продемонструвавши свою відкритість будь-яким розслідуванням і готовність довести свою невинуватість".

"Це сильний крок відповідального політика, який відверто каже, що не ховатиметься і не боїться слідства, бо упевнений у тому, що дотримувався закону. Фракція "Народного фронту" висловлює розуміння і підтримку рішення Миколи Мартиненка та підтримає це рішення в сесійні залі. Ми високо цінуємо його діяльність на посаді голови комітету з питань ПЕК, яка обмежувала апетити Росії і російських олігархів в Україні. Починаючи від рішень щодо повного виведення України з російської енергетичної залежності, закінчуючи розірванням угоди з Росією про участь у добудові енергоблоків на двох атомних станціях в Україні", - йдеться в заяві.

Фракція "Народного фронту" звернулась до українського суспільства із закликом "розрізняти політиканство і реальну роботу".

"Коли урядом було відновлено обороноздатність країни і агресія Росії проти України захлинулася, нас попереджали про те, що Кремль робитиме ставку на дестабілізацію ситуації у середині країни. Якщо хтось шукав прояви цих планів Росії, то інформаційні диверсії проти коаліції за гроші деяких російських олігархів, які хочуть заробляти на українській енергетиці, є їх яскравим прикладом", - резюмували у фракції.