ua en ru

"Народний фронт" категорично засуджує розпалювання в Угорщині "антиукраїнської істерії"

"Народний фронт" категорично засуджує розпалювання в Угорщині "антиукраїнської істерії"

"Народний фронт" звернувся до уряду і конструктивних політичних сил Угорщини

Політична партія "Народний фронт" закликає уряд і конструктивні політичні сили Угорщини "вгамувати антиукраїнські пристрасті". Про це йдеться в офіційній заяві політсили, опублікованій на сайті "Народного фронту".

"Намір провести у Будапешті акцію про т. зв. "самовизначення для Закарпаття" є зухвалим і недружнім актом проти України. Політична партія "Народний фронт" категорично засуджує розпалювання в Угорщині антиукраїнської істерії, приводом для якої обрано новий Закон України "Про освіту", - йдеться у заяві.

"Той факт, що відповіддю на аргументи України стали безпідставні звинувачення та погрози, свідчить про політично мотивований характер такої реакції. "Народний фронт" закликає Уряд і конструктивні політичні сили Угорщини вгамувати антиукраїнські пристрасті та зупинити тих, хто вдається до мови шантажу та погроз", - додали автори заяви.

У "Народному фронті" також висловили стривоженість тим, що "шовіністична риторика, яка не раз звучить в Угорщині, стосується не лише України, але й інших сусідніх народів".

"Така політика в цілому є недалекоглядною та глибоко хибною. Вона націлена проти цілісності всієї Європи і вимагає засудження з боку європейських партнерів, які усвідомлюють загрозу від заохочення сепаратизму та історичного реваншизму", - впевнені у політсилі.

"Народний фронт" закликав всіх європейських партнерів спільними силами "протверезити тих, хто на догоду Росії намагається порушити політичну стабільність у нашому регіоні".

"Приналежність до європейського дому є наслідком вірності єдиним цінностям та принципам, які треба доводити щодня. За прикладом України очікуємо цього від наших угорських колег. Жодні провокації не дадуть радикальним силам бажаних результатів. Державу, яка зупинила і втримує агресію Росії, не налякають погрози. Політики нашої держави залишаються відкриті для діалогу і мають достатньо аргументів, щоб вгамувати будь-які непотрібні пристрасті чи безпідставні тривоги", - резюмували у "Народному фронті".

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту в Будапешт (Угорщина) у зв'язку з інформацією про наміри провести акцію "Самовизначення для Закарпаття".