ua en ru

У "Народному фронті" назвали затримання сина Авакова "політичним шоу"

У "Народному фронті" назвали затримання сина Авакова "політичним шоу"

У політсилі впевнені, що затримання сина Авакова не має нічого спільного ні з боротьбою з корупцією, ні з правом

Затримання сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова – це "політичне шоу". Про це йдеться у заяві партії "Народний фронт".

"Сьогоднішнє політичне шоу із затриманням сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та двох інших осіб не має нічого спільного ні з боротьбою з корупцією, ні з правом. Ця справа пилилася два з половиною роки на полицях НАБУ і САП. Відповідно до офіційного повідомлення МВС, були проведені десятки експертиз та сотні процесуальних дій, в результаті яких, на думку МВС, немає жодного складу злочину, і це буде доведено в суді", - заявили у політсилі.

"Але зараз мова про інше. Чому саме після того, коли МВС і персонально міністр Аваков не допустив силового розгону наметового містечка під ВР, зайняв окрему і незалежну позицію серед інших правоохоронних органів, виконав конституційні функції з перевірки підстав надання громадянства, в тому числі і так званим протестуючим, та є одним з ключових балансів у системі правоохоронної діяльності країни та взірцем у реформуванні Національної поліції, яка має найвищий рівень довіри громадян України, члену його родини пред’являються застарілі і політично мотивовані обвинувачення?", - йдеться у заяві.

"Народний фронт" розцінює цю дію як політичний тиск на міністра персонально та Національну поліцію в цілому, на політичну партію та фракцію партії НФ.

"Все це лягає в череду вже десятків безпідставних звинувачень виключно по відношенню до однієї партії та її членів. Так звана антикорупційна боротьба перетворилася на боротьбу за владу, на боротьбу за проведення дострокових виборів, на боротьбу за формування політичних проектів під егідою антикорупційних органів. Не для цього були створені НАБУ, САП і інші антикорупційні органи, на які держава витрачає колосальні кошти. Нагадаємо, що саме наш Уряд відстоював, а фракція "Народного фронту" підтримала антикорупційну реформу. Сьогодні фракція "Народного фронту" однозначно виступає за створення Антикорупційного суду", - зазначили автори заяви.

"Ми звертаємося персонально до заступника Генпрокурора, голови Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, директора НАБУ Артема Ситника, до послів країн Великої сімки, з якими ми спільно створювали ці антикорупційні органи, з закликом раз і назавжди поставити крапку в політичній мотивації діяльності антикорупційних органів. Україна не перша, хто проходить такі етапи в розбудові антикорупційних органів. Сусідня Польща також потерпала від політизації Антикорупційного бюро, саме тому перший директор цього органу поніс кримінальну відповідальність", - додали у НФ.

"Якщо є склад злочину – ідіть в суд і доведіть його. Якщо є політична мотивація – звільняйтеся з роботи і ставайте членами політичних партій, що наразі відбувається", - резюмували у політисилі.