ua en ru

Нардепи "забули" про свою обіцянку зняти недоторканість, - Медведчук

Коаліція не готова голосувати за скасування депутатської недоторканності, хоча ще в листопаді 2014 р. зобов'язалася зробити це і навіть прописала в коаліційній угоді. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Він нагадав, що, за словами віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд: "226 (голосів в підтримку) ще набереться. Але 300, я думаю, в парламенті не знайдеться голосів".

За словами політика, для парламентаріїв "нової формації" не стало аргументом навіть рішення Конституційного Суду, який визнав конституційним законопроект про скасування недоторканності депутатів і суддів.

Медведчук вважає, що нардепи, намагаючись зберегти недоторканність у всьому звинуватили Венеціанську комісію. За словами Сироїд: "Венеціанська комісія висловилася категорично проти скасування депутатської недоторканності".

У свою чергу Медведчук навів цитату з висновку ВК щодо поправок до Конституції про недоторканність членів парламенту і суддів України: "Для боротьби з корупцією дійсно необхідно обмежити парламентську недоторканність. Однак при крихкій демократії, такій як в Україні, де, як була проінформована Венеціанська комісія, широко поширена судова корупція, повне зняття депутатської недоторканності може загрожувати роботі і парламенту автономії".

"Погодьтеся, що між двома твердженнями - "Венеціанська комісія... категорично проти" і "повне зняття депутатської недоторканності може загрожувати роботі і парламенту автономії" - різниця колосальна. І в даному випадку заява Сироїд є маніпуляцією чистої води", - упевнений Медведчук.

Політик вкотре запевняє, що виконувати свої обіцянки українська влада не має наміру.

"Демократична влада постаралася забути не тільки про свої обіцянки, але і про вимоги народу. Хочу нагадати: скасування депутатської недоторканності українці підтримали ще на референдумі 2000 року. Ось вже більше 15 років Український народ чекає, що влада виконає його волю", - резюмував він.