ua en ru

Соратники Кличка по партії "Удар" пропонують заборонити підвищення тарифів без установки лічильників

Народні депутати від партії "Удар" ініціюють ухвалення законопроекту №2483, який забороняє підвищувати тарифи на комунальні послуги для населення за відсутності лічильників обліку споживання води, тепла та газу. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Цей законопроект покликаний підтримати ініціативу лідера нашої партії Віталія Кличка, який заборонив підвищувати квартплату у Києві, а також вимагає від монополістів за їх рахунок встановити лічильники води - в кожну київську квартиру, тепла - в усі будинки. Якщо наш законопроект буде ухвалений, то і Кличку, і мерам інших міст буде легше боротися з монополістами-постачальниками комунальних послуг", - заявив один з ініціаторів законопроекту Сергій Алєксєєв.

Інший автор документа Єгор Фірсов підкреслив, що українці мають знати, за що вони платять, особливо в умовах кризи.

"Крім того, дуже важливо, аби лічильники були встановлені не за рахунок громадян, а за рахунок суб'єктів господарювання. Адже багато людей не зможуть оплатити ці прилади, вартість яких у кілька разів перевищує мінімальну зарплату чи пенсію", - пояснив Фірсов.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні почалося поетапне підвищення тарифів на комунальні послуги. Разом з тим, мер Києва Віталій Кличко скасував підвищення квартплати в столиці та виступив проти зростання решти тарифів ЖКГ, вимагаючи від монополістів обгрунтованої і справедливої ціни для киян.

Крім того, за ініціативи мера столиці монополісти за свій рахунок встановлюватимуть лічильники обліку тепла в київських будинках.