ua en ru

Нардепи сьогодні розглянули менше 200 поправок до судової реформи

Нардепи сьогодні розглянули менше 200 поправок до судової реформи Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Депутати зупинилися на розгляді 665-ї поправки

Депутати Верховної Ради України розглянули менше 200 поправок в судову реформу, а саме до законопроекту №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зупинилися на поправці 665. Саме з неї ми розпочнем наступний сесійний тиждень", - заявила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

Так, вчора парламентарі розглянули 480 поправок.

Зазначимо, що сьогодні в ході розгляду була відхилена раніше врахована правка профільного комітету, яка передбачала, що експерт з питань права зобов'язаний з'явитися до суду за його викликом, відповідати на поставлені судом питання, надавати роз'яснення. За відсутності заперечень учасників справи експерт з питань права може брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Також нормою пропонувалося встановити, що експерт з питань права має право знати мету свого виклику до суду, відмовитися від участі у судовому процесі, якщо він не володіє відповідними знаннями, а також право на оплату послуг та компенсацію витрат, пов'язаних з викликом до суду. Правка була поставлена на підтвердження, її підтримав лише 21 нардеп.

Нагадаємо, вчора нардепи розглянули тільки одну десяту частину поправок в судову реформу, а саме до законопроекту №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, кодекс адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".

"Безпрецедентна кількість правок... Ми маємо право, згідно з регламентом, продовжити розгляд на наступному засіданні. Ми не можемо ні в якій іншій питання увійти, поки ми не закінчили розгляд", - зазначив голова ВР Андрій Парубій.