ua en ru

Нардепи провалили голосування по одному з законопроектів, необхідних для співпраці з МВФ

Нардепи провалили голосування по одному з законопроектів, необхідних для співпраці з МВФ Фото: голова ВРУ Андрій Парубій

Депутати провалили голосування по законопроекту щодо забезпечення функціонування ринку природного газу

Депутати Верховної Ради України провалили голосування по законопроекту №4503 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу", необхідному для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, профільний комітет наполіг на поверненні урядового проекту закону на доопрацювання в комітет. Однак таку пропозицію підтримали лише 210 нардепів при мінімально необхідних 226.


Спікер ВР Андрій Парубій поставив законопроект на повернення, але пропозицію підтримали 208 парламентарів. Таким чином, рішення по законопроекту не було прийнято.

Зазначимо, що Парубій запропонував депутатам працювати сьогодні до вичерпання порядку денного засідання, однак пропозицію спікера підтримали лише 175 нардепів. Після цього голова ВРУ закрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Нагадаємо, раніше Парубій повідомляв, що протягом поточного пленарного тижня парламент розгляне 2/3 законопроектів, прийняття яких необхідно для продовження співробітництва з МВФ.