ua en ru

Нардепи просять СБУ надати факти антиукраїнської діяльності культурних центрів РФ

Нардепи просять СБУ надати факти антиукраїнської діяльності культурних центрів РФ Фото: Ірина Фріз (facebook.com/Iryna.Friz)

Фріз заявила, що намагання взяти під контроль держвласність України в Росії зустріне дзеркальну реакцію

Народні депутати України просять Службу безпеки України надати факти антиукраїнської діяльності культурних центрів Російської Федерації. Про це повідомила голова української делегації в ПА НАТО, нардеп Ірина Фріз у Facebook.

"Ми з колегами звернулись до голови СБУ щодо надання фактів деструктивної антиукраїнської діяльності російських центрів науки і культури на території України. Запит буде оголошено цієї п'ятниці. Впевнена в необхідності їх закриття і денонсації відповідної міжурядової угоди. Ми не маємо права мовчки спостерігати за підривною діяльністю РФ через ці інформаційно-культурні центри в Україні із застосуванням арсеналу методів гібридної війни, але діяти ми будемо виважено і виходячи із захисту інтересів держави", - повідомила вона.

За інформацією Фріз, російські ЗМІ почали розповсюджувати неправдиву інформацію про наміри України продати будівлю Українського культурного центру в Москві.

"Будь-які намагання взяти під контроль державну власність України в Росії зустріне дзеркальну реакцію щодо російського майна в Україні", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у грудны минулого року у Львові приміщення російського культурного центру віддали ветеранам АТО.