ua en ru

Нардепи прийняли 880 законів за час роботи Ради 8-го скликання

Нардепи прийняли 880 законів за час роботи Ради 8-го скликання Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Протягом восьмої сесії було прийнято 88 законів

Усього за час роботи Верховної ради VIII скликання було прийнято 880 законів в цілому, зокрема 88 законів - протягом восьмої сесії. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Вказано, що протягом восьмої сесії було розглянуто 665 проектів законів.

"За інформацією Головного організаційного управління Апарату Верховної ради, протягом восьмої сесії було розглянуто 665 законопроектів: 29 - з числа внесених президентом України, 67 – Кабінетом міністрів України, 569 - народними депутатами України", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за тематичною спрямованістю переважали питання економічної політики (356), галузевого розвитку (156) та правової проблематики (138 розглянутих законопроектів).

Крім того, повідомляється, що за час роботи восьмої сесії ВР восьмого скликання прийнято і введено у дію 10 законів у новій або оновленій редакції, зокрема, закон "Про національну безпеку", "Про Вищий антикорупційний суд", "Про дипломатичну службу", "Про валюту і валютні операції", "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю", "Про стратегічну екологічну оцінку", "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині".

"Станом на кінець серпня 2018 року у комітетах Верховної Ради України перебуває на опрацюванні 3244 законопроекти, у тому числі 133 - з дорученням про їх підготовку до другого та наступних читань", - зазначили в управлінні.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, спікер ВР Андрій Парубій розповів, з чого почнеться нова сесія парламенту. За його словами, Рада восени розгляне проект Виборчого кодексу, оновлення ЦВК та імплементаційні проекти в закон про нацбезпеку.

За чотири роки Верховна рада восьмого скликання прийняла 39 законопроектів із питань соціальних гарантій учасникам антитерористичної операції (АТО) і членам їх сімей.