ua en ru

Нардепи пропонують заборонити самовільне встановлення супутникових тарілок на житлових будинках

Народні депутати від Партії регіонів Дмитро Добкін та Валерій Писаренко пропонують штрафувати провайдерів за самовільне встановлення супутникових тарілок та інших засобів телекомунікації на житлових будинках на суму до 17 тис. грн. Про це йдеться в законопроекті № 3545 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розташування на об'єктах житлового фонду технічних засобів телекомунікації" від 05 листопада 2013 р., текс якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

Так, законопроект пропонує внести доповнення до закону України "Про телекомунікації" згідно з якими розташування засобів телекомунікації на житлових об'єктах здійснюється на підставі договору, укладеному між провайдером телекомунікацій та власником об'єкту житлового фонду. Самовільне розташування технічних засобів телекомунікації на об'єктах житлового фонду забороняється.

Згідно з доповненням до статті 150 (1) Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне розташування на об'єктах житлового фонду технічних засобів телекомунікації тягне за собою накладення штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8,5 тис. грн. до 17 тис. грн).

Відповідальними за самовільне розташування засобів телекомунікації на житлових будинках депутати пропонують зробили оператора чи провайдери даних телекомунікацій.