ua en ru

Нардепи пропонують штрафувати провайдерів за спам у розмірі до 1,7 тис. грн

Народні депутати від фракції "Удар" Олександр Мочков, Руслан Сольвар та Павло Рябікін пропонують встановити штрафи для провайдерів за розсилку спаму у розмірі до 1,7 тис. грн . Про це йдеться в законопроекті № 3739 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії спаму", текс якого є в розпорядженні РБК-Україна.

Так, законопроект дає визначення поняттю "спам" та пропонує встановити штрафи за його розсилку.

"Спам - електронні, текстові та/або мультимедійні повідомлення, які без попередньої згоди (замовлення) споживача умисно та/або масово надсилаються на його адресу електронної пошти, інших служб передачі повідомлень або кінцеве обладнання абонента", - йдеться в документі.

Крім того, законопроект вносить доповнення в статтю 148-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (додаток до № 51, ст.1122), згідно з яким не припинення оператором, провайдером надсилання спаму тягнуть за собою відшкодування збитків, завданих абоненту, та накладення штрафу в розмірі від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 680 грн).

Крім того, ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, караються штрафом в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів (від 850 до 1700 грн).