ua en ru

Нардепи пропонують провести позачергове засідання Ради 27 березня

Народні депутати Андрій Антонищак ("Блок Петра Порошенка"), Іван Крулько ("Батьківщина") та Юрій Левченко (позафракційний) закликали голову Верховної Ради Володимира Гройсмана скликати позачергове засідання парламенту на п'ятницю, 27 березня. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив нардеп Юрій Левченко.

"Ми вимагаємо і звертаємося до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана скликати позачергове засідання Верховної Ради на 27 березня - на цю п`ятницю", - наголосив Левченко.

На цьому засіданні, зазначив нардеп, необхідно заслухати інформацію відстороненого від посади голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка про зловживання урядовців.

"Ми також вимагаємо заслухати генерального прокурора щодо ходу розслідування цієї інформації", - додав Левченко.

Крім того, нардепи вимагають заслухати інформацію міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина.

"Останнім пунктом порядку денного такого позачергового засідання, на нашу думку, має бути голосування за постанову щодо створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки поширених головою Державної фінансової інспекції України Гордієнком фактів корупційної діяльності Кабінету міністрів України, в державних органах та підприємствах, діяльності ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртранснафта", - сказав Левченко.

Він додав, що на час функціонування такої ТСК ВР Арсеній Яценюк має бути відсторонений від виконання обов'язків прем`єр-міністра.

Своєю чергою народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Андрій Антонищак зазначив, що він, як представник БПП, також приєднується до звернення щодо створення такої ТСК та скликання позачергового засідання парламенту.

"За даний коаліційний уряд я особисто та члени нашої команди голосували, тобто ми також несемо спільну відповідальність за їхні дії. І для того, щоб поставити усі крапки над "і", щоб довести або спростувати дані факти, ми приєднуємося до даної заяви, ми приєднуємося до створення Тимчасової слідчої комісії та скликання позачергового засідання Верховної Ради", - сказав нардеп.