ua en ru

Нардепи пропонують Кабміну компроміс по спецрежиму ПДВ для аграріїв

Нардепи пропонують Кабміну компроміс по спецрежиму ПДВ для аграріїв Фото: Верховна Рада України

Пропонується три варіанти збереження пільгового механізму

Депутати Верховної Ради України пропонують Кабінету міністрів компроміс у проекті податкової реформи, який стосується спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, пропонується три варіанти збереження пільгового механізму: виробники зернових та інших технічних культур залишатимуть на своїх власних рахунках 15% податку, 85% - платитимуть в бюджет; інші сільгоспвиробники за виключенням молока і великої рогатої худоби (ВРХ) працюватимуть за пропорцією 80/20 відповідно; ВРХ та молоко - 50/50 відповідно.

"Зараз експортери пропонують залишити частково відшкодування ПДВ саме тим, в кого експортна складова складає більше 40%. Тобто першочерговість (для них, - ред.)", - заявила у сесійній залі голова податкового комітету парламенту Ніна Южаніна.

Нагадаємо, уряд пропонував на 2016 рік пропорцію 75/25, де тільки 25% - залишалося б у розпорядженні аграріїв.

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив перерву в засіданні парламенту для 14:30 для консультацій голів фракцій щодо нової податкової реформи - законопроекту №3688, проте засідання по стану на 14:35 ще не почалося.