ua en ru

Рада у вівторок заслухає Авакова, Шокіна і Наливайченка про втечу Клюєва

Рада у вівторок заслухає Авакова, Шокіна і Наливайченка про втечу Клюєва Фото: Арсен Аваков

Також в парламенті із звітом виступить Лутковська

Верховна Рада України у вівторок, 16 червня, заслухає міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Віктора Шокіна і голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка про втечу народного депутата Сергія Клюєва. Про це повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко у своєму Facebook.

"Тільки що закінчився Рада коаліції. Я запропонував лідерам фракцій підписатися під підготовленим мною проектом постанови про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора у зв'язку з втечею народного депутата Сергія Клюєва. Ентузіазму, на жаль, у колег не побачив. Врешті домовилися, що у вівторок викликаємо до парламенту генпрокурора, міністра ВД та голови СБУ для з'ясування обставин втечі Клюєва. Ми вважаємо, що Клюєву влада дала можливість втекти і тому наполягаємо на покаранні винних у цьому злочині", - повідомив Ляшко.

Також Ляшко повідомив, що з звітом у Раді виступить уповноважена з прав людини Валерія Лутковська.

"Також за нашим наполяганням у вівторок зі звітом виступить Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська. За результатами звіту майже напевно можна прогнозувати рішення парламенту про її відставку. Ця ставлениця Януковича немає ні морального, ні юридичного права займати цю відповідальну посаду", - заявив Ляшко.

Щойно закінчилася Рада коаліції. Я запропонував лідерам фракцій підписатися під підготовленим мною проектом постанови пр...

Posted by Олег Ляшко on 11 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, Верховна Рада позбавила Клюєва депутатської недоторканності. Пізніше Клюєв не з'явився на допит в Генеральну прокуратуру України. При цьому його адвокат заявив, що Сергій Клюєв не отримував повістку з'явитися протягом трьох днів, а також повідомлення про підозру. Його місцезнаходження на даний момент невідомо. Він був оголошений в міжнародний розшук.