ua en ru

Нардепи перенесли на четвер розгляд законопроекту про податковий компроміс

Народні депутати перенесли на четвер, 24 липня 2014 р., розгляд законопроекту № 4930 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу"

Народні депутати перенесли на четвер, 24 липня 2014 р., розгляд законопроекту № 4930 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу".

Законопроект пропонує звільнити платників податків від фінансової, кримінальної і адміністративної відповідальності у разі добровільної сплати у розмірі 15% заниженого ними податкового зобов'язання як з податку на прибуток підприємств так і з податку на додану вартість за податкові періоди до 1 січня 2014 р. Згідно з документом, процедура досягнення податкового компромісу триватиме 60 днів з дня набрання чинності законом.

У той же час нардепи наполягали на зменшенні суми добровільної сплати до 5% заборгованого податкового зобов'язання, а також збільшити податковий період, що підпадає під дію закону до 1 березня 2014 р.

У свою чергу заступник міністра фінансів Денис Фудашкін не погодився з поправками народних депутатів. Тому , щоб законопроект не був провалений, його розгляд перенесли на четвер. .