ua en ru

Нардепи відмовилися включати до порядку денного законопроект про зниження кворуму до 50% на зборах всіх акціонерів АТ

Народні депутати відмовилися включати до порядку денного роботи Верховної Ради України законопроект № 1778 "Про внесення змін до статті 41 Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо зниження відсоткової ставки для кворуму)". За відповідне рішення проголосували лише 204 нардепи з 226 мінімально необхідних.

"Як ви пам'ятаєте, вранці прем'єр-міністр сказав, що вони готові підтримати цей законопроект, оскільки попередній законопроект, який два дні тому ми голосували, начебто не враховує туди "Укрнафту", яка є найбільшим державним товариством, а сьогодні реально не має контролю держави. Тому ми пропонуємо включити цей законопроект, зараз проголосувати за включення цього законопроекту до порядку денного", - заявив автор законопроекту лідер Радикальної партії Олег Ляшко у сесійній залі парламенту.

Нагадаємо, 13 січня 2015 р. Рада знизила кворум для прийняття рішень в акціонерних товариствах до 50% +1 акція.

Даний законопроект визначає кворуму загальних зборів акціонерного товариства, у статутному капіталі якого є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50% і більше простих акцій товариства, за умови реєстрації для участі у них акціонерів, які сукупно є власниками більше ніж 50% голосуючих акцій.

Згідно з поправкою, яка була внесена з голосу під час обговорення даного закону у сесійній залі, для недержавних підприємств ця норма вступить в силу з 1 січня 2016 р., а для державних - з моменту опублікування закону.