ua en ru

Нардепи повинні зайнятися розробкою Будівельного кодексу, а не популізмом, - "Укрбуд"

В держкорпорації "Укрбуд" відреагували на акцію, яку 7 липня кілька народних депутатів провели біля застройки на Микільській слобідці в Києві.
У компанії в черговий раз підкреслили, що будівництво цілком законне, що підтверджують десятки перевірок і судів.

Акцію депутатів в "Укрбуді" називають спробою маніпулювання громадською думкою, і пропонують парламентарям не займатися самопіаром, а спрямувати свої зусилля в більш конструктивне русло і не підміняти своєю думкою закон.

"Закликаємо тих народних депутатів України, які прийшли в парламент, дійсно відстоювати інтереси своїх виборців, а не займатися політичним популізмом, приступити до розробки Будівельного кодексу.

Необхідність в ньому давно вже назріла в нашій країні. Системні зміни до законодавства повинні визначити чіткі правила гри у містобудівній сфері і зробити неможливими маніпуляції громадською думкою", - сказано в офіційній заяві "Укрбуду".

Нагадаємо, 7 липня група нардепів, серед яких були Віктор Чумак і Борислав Береза, перекрили під'їзд до забудови наметами з написами "Громадська приймальня" і заявили про те, що "зупинили будівництво".

За словами очевидців, масово зібрати місцевих жителів їм не вдалося - на мітинг приїхала лише група підтримки самих нардепів та їх помічники.