ua en ru

Нардепу Розенблату продовжили запобіжний захід на 2 місяці

Нардепу Розенблату продовжили запобіжний захід на 2 місяці Фото: Борислав Розенблат (Гонтар Володимир / УНІАН)

Парламентар і надалі носитиме електронний браслет

Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід до 17 жовтня 2017 року народному депутатові Бориславу Розенблату, обвинуваченому в причетності до так званої "янтарної справи". Про це повідомляє "5 канал".

Згідно з рішенням суду, парламентар і надалі носитиме електронний браслет і не зможе залишати визначені в ухвалі суду місця перебування без дозволу слідчого.

Своєю чергою прокурори запевнили суд, що Розенблат може покинути територію України, оскільки у нього є майно на території Німеччини.

"Борислав Соломонович, відповідно до його декларації та свідчень, має майно в іншій державі. Держава Федеративна республіка Німеччина. Відповідно до вартості того майна, воно дає змогу на безпроблемне існування на території іншої держави", - заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко.

Сам же Розенблат переконував: навіть без браслета тікати не збирається, а всі звинувачення у хабарництві відкидає.

"Я готовий сьогодні до вашого будь-якого рішення. Я перебуваю тут і буду відстоювати свою честь і гідність, я не притягався до кримінальної відповідальності, ніколи не давав і не брав хабарі", - запевнив нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом'янський райсуд Києва оголосив перерву в засіданні, на якому розглядається клопотання народного депутата Борислава Розенблатта про зміну йому запобіжного заходу.