ua en ru

Нардепа Розенблата зняли з рейсу в аеропорту "Жуляни" співробітники НАБУ, - адвокат

Нардепа Розенблата зняли з рейсу в аеропорту "Жуляни" співробітники НАБУ, - адвокат Фото: Борислав Розенблат (УНІАН)

Нардепа зняли з рейсу без рішення суду, провели незаконний обшук і вилучили паспорти

Сьогодні, 19 жовтня, народного депутата Борислава Розенблата зняли з рейсу в київському аеропорту "Жуляни". Про це повідомив адвокат Розенблата Олексій Шевчук.

"Він (Розенблат, - ред.) офіційно пройшов паспортний контроль, літак вже мав відлетіти. За особистою вказівкою когось із Національного антикорупційного бюро увірвалися люди в літак, затримали народного депутата, відібрали паспорти і протягом чотирьох годин утримують в аеропорту "Жуляни", - заявив Шевчук.

Адвокат зазначив, що причина зняття нардепа з рейсу невідома, додавши, що поки ніяких рішень суду немає.

При цьому Шевчук заявив, що ніяких коштовностей (інформація про яких поширювалася у ЗМІ, - ред.) у Розенблата з собою не було.

"У нього були тільки особисті речі, чемодан і інше", - наголосив правозахисник.

Шевчук додав, що захист Розенблата вже звернувся до суду з вимогою негайно звільнити нардепа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Розенблат намагався вилетіти Німеччину.

"Особисто повідомив НАБУ, про те, що планую на 3 дні виїхати за межі України, хоча і не зобов'язаний був про це повідомляти. Адже поки що відсутні будь-які заборони на моє пересування. Додав до заяви копії квитків в обидві сторони. Але в НАБУ свої закони і порядки", - написав Розенблат.

Відзначимо, що 17 жовтня у відношенні Розенблата, який фігурує у так званому "бурштиновому справі", закінчився термін запобіжного заходу.