ua en ru

Нардепа Дерев'янка допитають у справі про спробу захоплення "Українського дому"

Позафракційний народний депутат України Юрій Дерев'янко викликають на допит до слідчого відділення Шевченківського районного управління ГУ МВС України.

Позафракційний народний депутат України Юрій Дерев'янко викликають на допит до слідчого відділення Шевченківського районного управління ГУ МВС України. Відповідне запрошення на ім'я народного депутата було направлене до апарату Верховної Ради 10 січня 2013 р., повідомляє прес-служба нардепа.

Як зазначається в документі, в рамках досудового розслідування Дерев'янка хочуть допросити як свідка подій, що мали місце 1 грудня 2013 р. біля ДП "Український дім" за адресою Хрещатик, 2.

Як відомо, група молодиків 1 грудня 2013 р. намагалася потрапити всередину "Українського дому", де в той час знаходилися підрозділи "Беркуту". В прес-службі МВС Києва заявили, що "група людей хотіла захопити будівлю "Українського дому", але міліція запобігла цим незаконним діям".

В запрошенні на ім'я Дерев'янка, за яким його просять прибути на допит, зазначається, що у провадженні слідчого відділення міліції Шевченківського районного управління перебувають матеріали досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення.

Так, кримінальне впровадження відкрите за ст. 194 ч. 1 КК "Умисне знищення або пошкодження майна", за ст. 15 ч. 3 КК "Замах на злочин" і за ст. 341 ч. 3 Кримінального кодексу "Захоплення державних або громадських будівель чи споруд".