ua en ru

Нардеп Загорій задекларував акції "Дарниці" і 26 винаходів в галузі фармацевтики

Нардеп Загорій задекларував акції "Дарниці" і 26 винаходів в галузі фармацевтики Фото: Гліб Загорій

Народний депутат від фракції БПП Гліб Загорій вказав у своїй електронній декларації близько 27 тис. акцій фармацевтичної компанії "Дарниця", майже 5 тис. акцій ВАТ "Фармак", а також 26 винаходів в області фармацевтики і 41 торгову марку, переважно назв медпрепаратів. Декларація нардепа розміщена на сайті НАЗК.

Згідно з декларацією, Гліб Загорій є кінцевим бенефіціарним власником ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця", ПАТ "Науково - виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" і цілого ряду інших підприємств, що стосуються фармацевтичного бізнесу.

Серед об'єктів нерухомості Загорій задекларував базу відпочинку площею 540 кв. м і квартиру площею 264 кв. м, зареєстровану на сина. Також він вказав у декларації орендовану земельну ділянку площею 40 778 кв. м, орендовану квартиру площею 266,7 кв. м та оренду офісу площею 84,7 кв. м.

Згідно з даними у декларації, Гліб Загорій володіє автомобілем "Тесла" SP85D 2015 року випуску 2015 і Volkswagen Multivan 2012 року.

Серед своїх доходів народний депутат вказав зарплату депутата в розмірі 78 864 грн (раніше в ЗМІ повідомлялося, що всю зарплату депутат перераховує на благодійність) і заробітну плату за сумісництвом за наукову діяльність у двох ВНЗ.

Крім того, Загорій вказав 34,4 млн гривень в рубриці "гонорари та інші виплати за цивільно-правовими договорами" від ЗАТ "Фармацевтична фірма Дарниця" і роялті в розмірі 4,9 млн грн від цієї ж юридичної особи.

На банківських рахунках Загорія в сумі близько 700 тис. грн. Також він володіє готівковими коштами в сумі 2,27 млн доларів, 550 тис. євро і 11, 5 млн грн. Крім того, в декларації депутата вказані 1,05 млн доларів і 48, 5 млн гривень, позичених третім особам.

Серед витрат Загорія вказані добровільне пожертвування в доброчинний Фонд родини Загорій на суму 2,7 млн гривень, добровільна пожертва на партію в розмірі 5 млн грн та інші благодійні пожертвування на суму 1,7 млн грн, придбання транспортного засобу на суму в 4,5 млн гривень, дарування житлового будинку на суму 13,7 млн грн і об'єкта незавершеного будівництва на суму 1,6 млн грн, а також дарування 10 земельних ділянок на загальну суму близько 5,7 млн грн та грошових коштів на загальну суму 50,75 млн грн.

Серед цінного рухомого майна в декларації Загорія вказано дві одиниці зброї, запонки, чотири ікони, колекції скульптури та живопису ХХ століття та ін.