ua en ru

Нардеп з "Відродження" передав Парубію підписи на підтримку законопроекту для чорнобильців

Нардеп з "Відродження" передав Парубію підписи на підтримку законопроекту для чорнобильців Фото: Андрій Шипко

Парубію передали документ з підписами чорнобильців на підтримку законопроекту №6292

Народний депутат з групи "Партія "Відродження" Андрій Шипко передав з парламентської трибуни голові Верховної Ради Андрію Парубію підписи чорнобильців на підтримку законопроекту №6292. Про це йдеться в повідомленні прес-служби політсили.

Він заявив, що під стінами Верховної Ради проходить мітинг чорнобильських організацій з усіх регіонів України, які вийшли на підтримку даного законопроекту. "Ось у мене в руках підписи з усіх куточків нашої країни. Київ, Одеса, Житомир, Рівне, Харків, Дніпро, місто Покров, місто Нікополь, місто Марганець ... Це тисячі підписів ліквідаторів. І люди вимагають одного - справедливості", - сказав нардеп.

За словами політика, у зверненні представники громадських організацій, чорнобильці, члени їхніх сімей закликають голову Верховної Ради поставити на голосування законопроект №6292 про повернення соцгарантій чорнобильцям.

"В нашій країні є така мода, ми пам'ятаємо героїв-чорнобильців тільки перед річницею трагедії. А хто знає, як вони живуть? Як вони ходять по судах, щоб отримати свої заслужені пільги? Дійшли до того, що сьогодні держава виділяє на оздоровлення 120 гривень в рік. Немає безкоштовних ліків, немає безкоштовної медичної допомоги. Законопроект №6292, розроблений нардепами групи "Відродження", не тільки поверне гідні пенсії, підвищить допомогу на оздоровлення, а головне - допоможе відновити справедливість", - підкреслив Шипко.

Так, він звернувся до Парубія з проханням якомога швидше поставити його на голосування та передав в президію Верховної Ради зібрані підписи.

"Шановний пане голово! Я хочу передати вам ці підписи, ці підписи на підтримку законопроекту №6292. І сказати, що саме від вас залежить ця справедливість, внесіть, будь ласка, до порядку денного законопроект №6292, і цей зал, і ми його підтримаємо і проголосуємо. Нехай це буде не перед річницею трагедії, і це буде не для виборчого піару, а це буде, бо так буде чесно", - сказав Шипко.

Відзначимо, законопроект № 6292 про внесення змін до закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо удосконалення окремих положень і відновлення справедливих соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) зареєстрований у Верховній Раді 5 квітня 2017 року