ua en ru

Нардеп Рибалка виводить мільйони в офшори через підприємство у Липецьку, - Луценко

Нардеп Рибалка виводить мільйони в офшори через підприємство у Липецьку, - Луценко Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Наразі у ГПУ звинувачень щодо Рибалки немає

Народний депутат з фракції Радикальна партія Олега Ляшка Сергій Рибалка володіє підприємством у Липецьку, через яке в офшори виводяться мільйони гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції за результатами наради з прокурорами у Житомирі заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Група його компаній дійсно перевіряється на ухилення від податків в особливо крупних розмірах, йдеться про сотні мільйонів. Дуже дивно, що людина, яка пікетувала трибуну ВРУ з криками про офшори президента, сама має такі офшори, знаєте де - у місті герої Ліпецьку", - заявив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що наразі у ГПУ звинувачень щодо конкретної особи Рибалки немає.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив, що в Україні правоохоронні органи перевіряють близько 50 народних депутатів на ухилення від сплати податків.

Він також зазначив, що проводиться перевірка декларації нардепа від Радикальної партії, голови комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалки.