ua en ru

Нардеп Рибалка не виключив ймовірністі повторного замаху на себе

Нардеп Рибалка не виключив ймовірністі повторного замаху на себе

Народний депутат України, член фракції Радикальної партії, голова комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Сергій Рибалка висловив упевненість, що загроза його життю залишається і не виключив ймовірність повторного замаху на себе. Про це він заявив на прес-конференції у вівторок.

Як повідомлялося раніше, 14 січня на автомобіль, в якому знаходився Рибалка, напали невідомі і кинули в бік авто чотири півкілограмові гирі, дві з яких потрапили в скло машини. Політик вважає інцидент замахом на нього, в той час як Національна поліція, за даними ЗМІ, кваліфікувала інцидент як хуліганство.

"Головний підозрюваний організатор - мій колишній тесть, співвласник мережі супермаркетів "АТБ" Геннадій Буткевич. На це вказує довга історія протистояння на основі сімейного конфлікту, який переріс у корпоративний: "АТБ" винна компаніям моєї сім'ї 110 млн грн. Це стиль Буткевича: він вже одного разу організовував інсценування замаху на себе, намагаючись звинуватити в цьому мене і мою сім'ю. Правоохоронні органи тоді довели, що справу було підлаштовано. І сьогодні навіть існує кримінальна справа про фальсифікацію замаху, яка, щоправда, не розслідується", - говорить Сергій Рибалка.

За його словами, крім систематичного використання корумпованих силовиків і спроб знищити його бізнес, Буткевич системно з допомогою абсурдних звинувачень намагається очорнити репутацію народного депутата. В якості найбільш яскравого прикладу "грубої брехні" Сергій Рибалка назвав спробу прив'язати його до вбитого в середині 2000-х роках столичного кримінального авторитету "Рибки" (за прізвищем Рибалко), який загинув у 2005 році. Щоб спростувати брехню, народний депутат представив присутнім на прес-конференції журналістам свого батька.

"Це настільки абсурдно - у нас навіть прізвища відрізняються на одну букву. Звичайно, можна було б не звертати уваги на публікації такого роду, оскільки ось мій реальний батько - Віктор Федорович Рибалка - живе в Дніпропетровську, раніше працював технологом на звичайному підприємстві, а тепер бере участь в управлінні бізнесом, який належить моїй сім'ї. Коли з такими запитаннями до мене підходили народні депутати, я сміявся. Однак коли подібні питання про зв'язки з кримінальними авторитетами минулого мені задають слідчі і чиновники високого рівня - мені вже не до сміху. Стає зрозуміло, наскільки глибоко ці чутки впровадилися в інформпростір", - зазначає Сергій Рибалка.

Нардеп Рибалка не виключив ймовірністі повторного замаху на себе

"Замах на мене став логічним наслідком після недавніх подій навколо S. Group: блокування силовими структурами діяльності компанії (з проведенням обшуків і вилученням документів) та незаконне вилучення справи щодо боргу АТБ з Київського апеляційного господарського суду. Ймовірно, Буткевичу легше вбити мене, ніж погасити борг, законність якого підтверджена судом", - вважає народний депутат.

За його словами, є всі підстави вважати, що чиновники в органах прокуратури та міліції вступили в корупційний зговір з "АТБ" і Буткевичем, і, грубо порушуючи закон, чинять тиск на Сергія Рибалка, його компанію, адвокатів і навіть суддів.

"Я планую усіма законними засобами, не як народний депутат, а як звичайний громадянин, домагатися об'єктивного і неупередженого розслідування замаху, а також притягнення виконавців і замовників до відповідальності. Всі обставини справи я буду робити максимально публічними. Публічність - важливий механізм для боротьби з корупцією в правоохоронних органах", - пообіцяв народний депутат.